Gratis meditasjonskurs –
lær Lumi Anapana-meditasjon

Gratis meditasjonskurs for deg som vil komme raskt i gang med meditasjon. Kurset holdes normalt over 2-3 timer. Her har jeg laget en kortversjon som gjør at du kommer raskt i gang med din meditasjonspraksis. Du bruker 3-4 minutter på å lese denne korte teksten + en lydfil, som er nederst på siden som er på 16 minutter med instruksjoner. Invester i deg selv og din egen velvære med dette gratis meditasjonskurset som tar ca 20 minutter. Nyt stillheten og økt ro i sinnet.

Jeg og pusten min

Anapana er en meditasjonsteknikk som er flere tusen år gammel og er blant annet utgangspunktet for Vipassana og mindfulness-meditasjoner. Dette er en av verdens eldste meditasjonsteknikker, ja kanskje den eldste. Anapana betyr observasjon av din naturlige og normale pust. Du puster inn og du puster ut. Vi bruker da pusten vår som et anker, et pusteanker hvor vi plasserer oppmerksomheten vår. Meditasjonsteknikken er enkel å lære og hjelper deg å utvikle sinnets konsentrasjonsevne.

Anapana meditasjon er nøytral og ikke-sekterisk. Den baserer seg kun på din naturlige pust som du stille observerer, inn og ut, inn og ut gjennom nesen… Vi kontrollerer ikke pusten på noen måte, den er slik den er akkurat som den er når du mediterer. 

Anapana er et praktisk meditasjonsverktøy for å håndtere frykt, bekymringer og press og passer for alle aldersgrupper, også barn. I tillegg til å hjelpe til med å roe og konsentrere sinnet, hjelper Anapana deg til å forstå deg selv bedre og gir deg et innblikk i hvordan sinnet ditt fungerer. Med sin enkelhet er teknikken enkel å forstå og praktisere. Det eneste du trenger er å sette deg ned, med rett rygg og uten støtte i ryggen. Synes du dette er litt tungt, så er det bedre med litt støtte i ryggen inn mot en stol- eller sofarygg enn å ikke meditere. Dersom du har ryggplager og finner det mer komfortabelt å legge deg ned så gjør gjerne det, men pass på at du ikke sovner. 

Du mediterer ikke for å bli bedre til å meditere.
Du mediterer for å få et bedre liv.
Karl Henrik Lundh

Lumi Anapana-meditasjon er enkelt

Det eneste du gjør er å sitte å observere pusten din som går inn og ut gjennom nesen. Når du mister kontakt med pusten og tankene kommer, du blir distrahert av lyder eller fornemmelser i kroppen, så bare observer dette og aksepter og rett oppmerksomheten din tilbake til pusten. 

Det er det hele og dette gjør vi igjen og igjen i 10-20 minutter to ganger om dagen, en på morgenen rett etter at du har stått opp og en gang på ettermiddagen. 

Det er en fordel å meditere før du spiser og drikker. Når du har spist og drukket noe så vil kroppen din være opptatt med fordøyelsen av dette og ikke meditasjonen din.  

Fordeler med å praktisere  Lumi Anapana-meditasjon

Lumi Ananpana-meditasjon kan gi deg følgende fordeler:

 • Økt følelse av sinnsro
 • Føler mer indre harmoni
 • Effektivt verktøy for å takle frykt, bekymringer og press
 • Forbedret bevissthet og våkenhet i sinnet
 • Bedre hukommelse
 • Forbedrer evnen til å ta riktige beslutninger
 • Bedrer konsentrasjonsevnen
 • Økt selvtillit
 • Redusert uro, frykt, spenning, nervøsitet og stress
 • Økt arbeidsevne
 • Yter bedre når du studerer, bedriver idrett og fritidsaktiviteter
 • Bedrer evnen til å forstå og uttrykke deg
 • Sinnet blir sunt og sterkt
 • Man blir mer omtenksom overfor andre

For optimalt utbytte så bør du meditere to ganger daglig i to måneder. Før gjerne en daglig journal med små og store hendelser og hvordan du reagerer på det som skjer. Så kan du etter en to måneders periode «sjekke» hvordan du har endret deg.

Forberedelser

Finn deg et stille rom hvor du får være i fred i ca 10-20 minutter.

Passer for alle over 10 år, start med et minutt og øk gradvis opp til 8-10 minuter.

Praktiser anapana meditasjon daglig i 10-20 minutter morgen og kveld.

Er dette vanskelig så start med 2 minutter, 5 minutter eller hva du kan få til og øk rolig med ett minutt når du er klar. 

Mediter med lydfilen under noen ganger før du setter igang uten. Last ned en timer på mobilen din, for eksempel Insight Timer, og sett tiden som du ønsker å meditere. 

Nyt stillheten og kjenn på din sinnsro.

 

Vær oppmerksom på!

Meditasjon er ikke ment å være en erstatning for profesjonell medisinsk diagnose eller behandling.

Søk alltid råd fra legen din eller annen kvalifisert helsepersonell angående medisinsk tilstand.

Om Karl Henrik Lundh

Gratis meditasjonskurs med Karl Henrik Lundh

Han har meditert siden 2003 og er sertifisert mindfulness-instruktør, meditasjonslærer og sertifisert i den vediske meditasjonsteknikken Primordial Sound Meditation av Dr. Deepak Chopra hvor han lærer deg og gir deg et personlig mantra. Karl Henrik er også livs-coach.
Han eier Lumi Living AS som har nettbutikken LumiYoga.no og LumiMeditation.com som er et nettbasert meditasjonsstudio samt YogaMagasinet.no. Personlige nettside: KarlHenrikLundh.com 

I sosiale medier:

Bli med i min Lumi Meditasjon privat Facebook-gruppe

Facebook

Instagram