Meditasjon kan redusere risikoen for kroniske sykdommer

meditasjon kan redusere risikoen for kroniske sykdommer

Kroniske sykdommer har nærmest blitt en pandemi. I følge en undersøkelse ved Harvard Medical School så er ca 80 prosent av alle legebesøk knyttet, direkte eller indirekte til stress. Stress påfører oss fysiske og mentale belastningen som kan slå rot i oss og utvikle seg til kroniske sykdommer. Men meditasjon kan redusere risikoen for kroniske sykdommer. 

Meditasjonseffekten

Den første effekten ved meditasjon er at det parasympatiske nervesystemet, som noen ganger kalles «hvile og fordøye» -systemet, aktiveres. Dette systemet begynner i hjernen og sender meldinger til kroppen som forteller at den skal senke hjertefrekvensen, senke blodtrykket, forbedre fordøyelsen, redusere stresshormoner, styrke immunitet og slappe av i musklene. Når det parasympatiske nervesystemet er «slått på» begynner kroppen vår å fjerne skadede celler, nøytralisere giftstoffer og ødelegge frie radikaler. 

Dessverre lever de fleste av oss med stressnivåer som «slår av» det parasympatiske nervesystemet, forstyrrer immunfunksjonen og bidrar til at kroniske sykdommer etablerer og utvikler seg. 

Reduserer risikoen for kroniske sykdommer

Ved regelmessig meditasjon går vi inn i en tilstand hvor vi har fysisk og mental avslapping. Med en regelmessig meditasjonspraksis kan du støtte kroppens naturlige helseprosesser, og derved kan meditasjon redusere risikoen for kroniske sykdommer.

Lumi Meditasjon reduserer stress

Lumi Meditasjon er en meditasjonsteknikk som jeg har utviklet for vi skal både redusere stress som vi kjenner i kropp og sinn akkurat nå og gammelt stress som vi har lagret på cellenivå i kroppen vår.

Lumi Meditasjon er dermed en meditasjonsteknikk som går dypt, og kanskje dypere enn andre teknikker. Stikkordet for å få optimalt utbytte av meditasjon er at vi har ren regelmessig meditasjonspraksis. Med Lumi Meditasjonsteknikken så er dette 20 minutter to ganger om dagen. 20 minutter etter at du har vært på badet og før du spiser frokost og 20 minutter før middag. Det beste utbyttet får du når du mediterer på tom mage. Dersom du spiser eller drikker noe før du mediterer så blir kroppen opptatt av å bearbeide det du har puttet i den slik at meditasjonen blir mindre effektiv.

Legg igjen en kommentar